Om skolan

Den lilla skolans fördelar

GTIs Gymnasieskola är en liten skola med en familjär stämning. Här blir du accepterad oavsett vem du är. Våra elever kommer från hela stan och miljön på skolan är öppen, nyfiken och positiv. Välkommen till en skola där ingen är anonym!

Lärare som bryr sig

På GTI får du en bra utbildning av behöriga och engagerade lärare. Undervisningen är strukturerad med mål för varje lektion och varierade arbetssätt för att nå målet. Förtroendefulla relationer mellan lärare och elever är en central del av GTIs gymnasieskolas skolkultur. Samarbete mellan lärarna för att varje elev ska lära sig och utvecklas likaså. Alla lektioner på skolan är lärarledda. En viktig uppgift för lärarna är att kommunicera med eleverna individuellt om vad de ska lära för att öka sitt lärande.

Alla vuxna stöttar eleverna vad det än gäller – studier, val av kurser, social miljö och personlig utveckling.

Vi jobbar aktivt för att du ska ha nytta av dina studier efter gymnasiet. Skolan är liten och vi ger dig den utbildning du behöver – efter intresse eller efter vad du vill läsa i framtiden.

Lång tradition av utbildning

GTI grundades år 1927 och är en av Göteborgs äldsta skolor. Fram till 1997 hade vi ingenjörsutbildningar för vuxna och tusentals ingenjören har tagit examen från GTI. Vi har fortfarande en teknisk utbildning med två inriktningar inom teknikprogrammet, men är en gymnasieskola som erbjuder flera olika högskoleförberedande program.

Matkortet

GTIs elever äter sin skolmat genom att använda matkortet. Det innebär att eleverna kan välja att äta sin skollunch på ett antal lunchrestauranger i närheten av skolan. Eleverna har alltid möjlighet att äta lunch utan kostnad.

Egen bärbar dator

För att underlätta dina gymnasiestudier, får du under din gymnasietid tillgång till en egen bärbar dator.