Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet

På GTIs ekonomiprogram lär du dig att formulera ekonomiska samband och analysera ekonomiska problem. Våra duktiga lärare gör din gymnasietid både lärorik och intressant. Eftersom GTI är en liten skola har vi en unik möjlighet att ta tillvara dina önskemål och behov.

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande och passar dig som tänkt läsa vidare till exempelvis civilekonom, jurist eller ett yrke inom marknadsföring.

Vad du läser

Ekonomiska, humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen dominerar på ekonomiprogrammet. Kurser i t.ex. samhällsekonomi, företagsekonomi, juridik och entreprenörskap ger dig kunskap om de ekonomiska förutsättningarna för människor, företag och samhälle. På GTIs ekonomiprogram finns inriktningen ekonomi och här fördjupar du dig i entreprenörskap och företagsekonomi.

Språk

På ekonomiprogrammet har du stora möjligheter att läsa språk. Du läser tre olika kurser i svenska. Förmågan att använda svenska språket ska dessutom utvecklas inom utbildningens alla ämnen.

I ämnet moderna språk läser man ett språk (utöver engelska) under årskurs 1 och 2. På GTI kan du välja mellan tyska, franska, spanska och modersmål.

Fortsatta studier

Ekonomiprogrammet är ett brett program och det finns många möjligheter till fortsatta studier på högskola och universitet. Ett brett arbetsfält öppnar sig efter studenten såväl i Sverige som i övriga Europa. På GTI erbjuds du att läsa kurser som gör dig behörig och ger dig meritpoäng när du söker till högskolan.

Efter gymnasiestudierna kan du fortsätta och studera till yrken såsom:

Kurser på Ekonomiprogrammet