Till föräldrar och anhöriga,

angående studentfirande på GTIs gymnasieskola 2020

Folkhälsomyndigheten har, på grund av rådande omständigheter, gått ut med ett förbud mot större gemensamma ceremonier i samband med årets student. På GTI har vi därför beslutat att varje klass får sitt eget studentfirande, och att firandet tyvärr kommer att få ske utan anhöriga.

I samband med coronapandemin får vi alla göra anpassningar och hjälpas åt för att minska smittspridningen. Folkhälsomyndighetens rekommendationer finns till för att minska belastningen på vården och minimera antalet dödsfall. Vi som skola måste därför ta detta på största allvar och göra vad vi kan för att hjälpa till.

Eleverna tar som tidigare planerat studenten den 5 juni och de kommer klassvis välkomnas till skolan vid olika tidpunkter denna dag. Vi ska göra vårt bästa för att ordna ett trevligt firande för studenterna, med allt vad det innebär! De kommer att få sina betyg, vi bjuder på dryck och tilltugg och det kommer finnas en fotograf på plats för studentfotografering.

På grund av förbudet mot sammankomster med över 50 personer så kommer vi inte tillåta anhöriga att vara med på firandet. Det är viktigt att ni respekterar detta och inte kommer till skolan utan tar familjens firande på en annan plats.

Studenterna kommer ha ett traditionsenligt ”utspring” och detta kommer att filmas och livesändas. Ni kan hitta inspelningen på två olika ställen: dels genom vår youtube-kanal: GTIs gymnasieskola dels via vår facebook-sida: GTIs gymnasieskola

Utspringstiderna är:
SA3B: 09.50
NA3B/TE3B: 11.20
SA3A/EK3: 12.50
NA3A/TE3A: 14.20
NA3C:15.50

Vi hoppas att vi alla kan hjälpas åt att göra den 5 juni till en fin dag för studenterna trots rådande omständigheter. Tack på förhand för att ni håller er hemma.